Om oss

Vi är en familj som bor i Varberg och som har tre hundar. Vi delar hundintresset, men jag är kanske den som är mest inblandad och det är jag som står för kennelnamnet. Sonen läser på KTH och dottern är  hemma igen efter ett halvår i Australien.

Mitt hundintresse har jag haft sedan barnsben och min första hund var en härlig pudel, Boy, som också ledde till att jag började hjälpa till och jobba extra på ett hundtrim.  Efter Boy och lärarutbildning skaffade jag en golden retriever, Chester, som var en mycket vacker golden, men han fick tyvärr grava höftledsfel. Då blev jag fodervärd åt min första flatcoated retriever, John Blunds Born Free – Frida. En underbar flat som jag tränade och  tävlade mycket med! Hon var godkänd i lydnadsklass III, tävlade Lkl Sök, hade godkänt retrieverjakttest och tränade agility. Dessutom var hon vacker och fick 3 cert på utställning. Med henne hade jag min första kull valpar. Under hennes tid blev jag även intruktör på Brukshundsklubben och ledde flera kurser där.

Ur den kullen sparade vi Twisted-Butler. Butler var duktig på jaktprov, hade 1:a i öppen klass och tävlade agility.  När Butler började bli till åren köpte vi en jättecharmig flattik Jazza från Inkwells kennel. Hon var efter jaktprovschampions och hon var verkligen duktig på jakt och hade också 1:a i öppen. Dessutom hade hon cert på utställning.  Tyvärr fick hon en tumör på ryggmärgen, 7 år gammal, och gick inte att rädda.

Samma höst, men innan Jazza blev dålig, letade vi sheltievalp åt Emma som ville ha en liten hund att köra agility med. Till slut hittade vi Frideborgs Chila, ett supersött charmtroll! En trefärgad tik som charmade alla med sitt livliga sätt! När vi tingat Chila blev som sagt Jazza dålig och helt plötsligt var vi hundlösa för första gången!  Vi letade och hittade så en närbesläktad flatvalp, Månfares Höstglöd, efter multi champion Inkwells Let it be. Bettan är en mycket snäll, behaglig och lugn flat som är duktig i jaktträningen – men hon tar inte vilt! Därför har hon aldrig kommit ut på jaktprov.

Chila däremot var ett yrväder som behövde aktiveras och vi gick en kurs i tävlingslydnad. Hon är oerhört lättlärd och pigg, men hon var och är fortfarande väldigt busig, så efter vår första lydnadstävling insåg jag att hon behövde bli lite äldre innan nästa…. Det fick bli agility och eftersom Emmas häst tog väldigt mycket tid tävlades Chila av Elle-Kari. De vann och plockade pinnar och var snart uppe i agility II och hopp II, men då ville vi ta valpar på henne. Hon är utställd med 1:or i öppen klass på utställning och ögonlyst ua. Vi parade henne med Ch Ameriketh in Ash, blue merle, och fick 4 valpar. Vi tog en blue merletik som fodervalp, men tyvärr dog hon i en olyckshändelse.

Harry, trefärgad, hamnade i Jämtland, Felize, trefärgad, bor i Norge och Spicy, blue merle, bor i Frillesås. Spicy är en mycket duktig agilityhund med en mycket duktig matte som vunnit och plockat pinnar och som nu är uppe i hopp III med cert och SM-pinne, och har en pinne kvar till agility III! De har blivit Årets Agilityhund 2009 i small! Spicy har ärvt Chilas fokusering och energi när det gäller agility!

Sedan juni 2010 har vi också en härlig flatvalp Tyra, Flatterhafts Söt Som Socker, som vi hoppas mycket på.